Tjänster i hela Spanien
+34 600 88 55 58
info@doctor-spain.com

Läkarbesök i hemmet

Läkarbesök i hemmet

                             

 

 

Med Doctor Spain ® är det mycket enkelt att träffa en läkare hemma, på kliniker eller genom videokonsultation.

Läkarbesök i hemmet

 

Läkarbesök i hemmet:

 

 

 

Nuförtiden, med hjälp av teknik och framsteg inom kommunikation, är det verkligen enkelt att ha ett hembesök hos Doctor Spain. Vi förklarar här i några enkla steg hur ett hembesök kan göras:

 

 

Läkarbesök i hemmet

 

Läkarbesök i hemmet

Hur fungerar det:

 

1) Patienten eller dennes följeslagare skickar ett meddelande till oss eller ringer oss på vårt callcenter (tel: +34 600 88 85 58).

 

2) Vi frågar dig om ditt hälsoproblem och dess plats.

 

3) Vi begär patientens tillåtelse att hantera och lagra sin information och personuppgifter i vårt system i enlighet med gällande spanska och europeiska lagar (namn, födelsedatum, kön, typ och identifikationsnummer, adress, telefonnummer, etc.). -post, etc.).

 

4) Vi ringer vår lokala vårdgivare och avgör om vi kan göra ett hembesök, vid vilken tid den dagen eller nästa dag.

 

5) Kan vi göra det föreslår vi en tid, och ett ungefärligt grundpris för hembesöket. Detta pris inkluderar besöket och recept (det inkluderar inte tester, injektioner eller andra procedurer som kan vara nödvändiga, som läggs till baspriset).

 

6) Om patienten samtycker till tid och pris för besöket (kan variera beroende på region/avstånd) åker läkaren till sitt hem/hotell vid överenskommen tid.

Vi ber alltid om en marginal på 1 timme på grund av eventuella nödsituationer, trafikstockningar, parkeringsproblem i området etc. som kan uppstå.

Innan läkaren åker till patientens plats bekräftar vi att patienten är där för att vänta på honom/henne.

 

7) Om vi ​​inte kan åka till patientens plats, eller om det inte är nödvändigt eftersom problemet kan lösas med en videokonsultation, erbjuder vi det.

 

8) När läkaren anländer till patientens plats, eller före start vid telematiska konsultationer, skickar vi en betalningslänk via e-post via Santander GetNet.

 

9) Efter att patienten har diagnostiserats, och behandling har inletts, skriver läkaren en rapport som skickas tillsammans med fakturan, så att patienten kan hämta den från sin reseförsäkring. Båda är i PDF-format. Den medicinska rapporten är skyddad med ett lösenord, vilket förklaras i mejlet som skickas.

Obs: Ibland är det nödvändigt att kontrollera din skräppostmapp, eftersom din e-postleverantör kanske inte känner igen vår e-post som bekant för dig.

 

10) Om något inte fungerar (t.ex. apoteket inte har rätt medicin, eller det är ett gammalt apotek som inte fungerar med elektroniska recept) finns vi alltid där för att hjälpa dig under våra öppettider från 8: 00:00 till 20:00 . Du behöver bara ringa oss eller skicka ett meddelande till oss på WhatsApp så att vi kan hjälpa dig med eventuella incidenter som kan inträffa.

 

Läkarbesök i hemmet

Call Now Button