Tjänster i hela Spanien
+34 600 88 55 58
info@doctor-spain.com

Recept i Spanien

Recept i Spanien

                                 

 

Telemedicin:

 

 

Recept i Spanien

 

Recept i Spanien

 

Telemedicintjänster har blivit en vanlig verklighet efter den senaste pandemin.

 

I vissa fall, såsom brist på eller förlust av ursprungligt ordinerade mediciner, eller vissa patologier som inte kräver en uttömmande medicinsk undersökning, kan telekonsultmetoden vara mycket användbar, eftersom den är mycket snabbare och billigare för patienten.

 

Våra registrerade läkare kan utföra videokonsultationer och göra telematikrecept giltiga i hela det spanska territoriet genom Receta Privada Electrónica-systemet.

Recept i Spanien

Telemedicin

Hur fungerar det:

 

1) Om det anses möjligt att genomföra en telematisk konsultation, begär vi patientens tillåtelse att hantera och lagra sin information och personuppgifter i vårt system i enlighet med gällande spanska och europeiska lagar (namn, födelsedatum, kön, typ och identifikationsnummer, adress, telefonnummer, e-post, etc.).

 

2) Därefter koordinerar vi en tid för att genomföra video- eller telekonsultationen och skickar en betalningslänk via Banco Santanders GetNet-system till patientens e-post.

När betalningen är gjord är det möjligt att gå vidare med video- eller telekonsultationen (se mer information om betalningar här).

 

3) En av våra läkare utför video-/telekonsultationen och utvärderar ditt fall.

Om recept behövs, efter att läkaren avslutat konsultationen (vanligtvis några minuter efter avslutad), skickas de via e-post i en bifogad PDF med en QR-kod, giltig i hela Spanien genom Receta Privada Electrónica-systemet.

Obs: Du behöver inte ladda ner någon app. PDF-filen och dess QR-kod räcker på de flesta apotek för att dispensera de angivna läkemedlen. Det är viktigt att veta att priset på de mediciner som ska betalas på apoteket inte ingår och att när du går till apoteket måste du ha med dig din legitimation.

 

4) Efter att patienten har diagnostiserats och behandling har inletts, skriver läkaren en rapport som skickas tillsammans med fakturan, så att patienten kan hämta den från sin reseförsäkring. Båda är i PDF-format. Den medicinska rapporten är skyddad med ett lösenord, vilket förklaras i mejlet som skickas.

Obs: Ibland är det nödvändigt att kontrollera din skräppostmapp, eftersom din e-postleverantör kanske inte känner igen vår e-post som bekant för dig.

 

5) Om läkaren anser att det är nödvändigt för patienten att gå till ett sjukhus för tester eller behandlingar, kan vi ange det närmaste och mest lämpliga sjukhuset för ditt fall.

 

En jämförande studie genomfördes nyligen mellan telekonsultationer och personliga konsultationer, publicerad i PubMed och avslöjade en hög grad av överensstämmelse mellan de två serierna av diagnoser: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11571079/

Recept i Spanien

 

 

Betalningar:

 

Hur fungerar det

 

 

När ett hembesök görs, eller vid telematiska konsultationer, använder vi Banco Santanders GetNet-system för betalningar, där du kan betala med ditt kredit- eller betalkort säkert.

 

I dessa fall skickar vi en betalningslänk via GetNet-systemet till patientens e-post.

 

Du behöver bara följa några enkla steg där, som med alla onlineköp.

 

 

GetNet

 

 

 

Ibland kräver vissa kredit-/betalkort bekräftelse via SMS, så det är viktigt att patienten vet hur deras kort fungerar med sin bank, sin PIN-kod och har en anslutning till telefonnätet.

 

Detta är den enda elektroniska betalningsmetoden som vi accepterar (vi använder inte Paypal eller banköverföringar).

 

Recept i Spanien

Call Now Button